Rubriek Mooi Nederland

Telegraaf

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer magazine

In het winternummer (2018) van het Staatsbosbeheer Magazine is een artikel opgenomen over mossen. De inleidende foto heb ik genomen op een prachtige koude ochtend in de Schoorlse Duinen. Het hele landschap was bedekt onder een laagje rijp, waardoor alle paddenstoelen en mossen kleine kunstwerkjes werden.

Bekijk publicatie
Bloeiende wilgenkatjes aan uiteinde van tak tijdens lente in het duinmoeras van het Zwanenwater bij Callantsoog

Strandvereniging De Schelp

Schelp magazine

De strandhuisjes van strandvereniging De Schelp liggen op het Kennemerstrand (IJmuiden). In het jaarlijkse ledenmagazine wordt veel aandacht besteed aan natuur in de omgeving. Voor de editie van 2019 heb ik foto’s geleverd van orchideeën bij het Kennemermeer. Deze bijzondere duinvallei ligt direct achter de huisjes.

Bekijk publicatie
Laagje rijp op de sporenkapsels van mos na een koude nacht in de Schoorlse Duinen bij het dorpje Groet.

Vereniging Natuurmonumenten

Puur Natuur magazine

Elk kwartaal geeft Natuurmonumenten het magazine Puur Natuur uit. In de wintereditie van 2019 stonden enkele winterbloeiers centraal in een mooie beeldgalerij. Mijn foto van wilgenkatjes is genomen op een heerlijke lentedag in het Zwanenwater; een duingebied van Natuurmonumenten in de kop van Noord-Holland.

Bekijk publicatie
Stengel met witte bloemen van moeraswespenorchis (Epipactis palustris) in een natte duinvallei op het Kennemerstrand bij IJmuiden.

Blad - Tijdschrift voor Beschermers

Zuid-Hollands Landschap

Stichting Duinbehoud

Tijdschrift DUIN

Stichting Duinbehoud is een onafhankelijke landelijke organisatie voor de bescherming van de duinen. Zij komt op voor de natuurbelangen langs de Nederlandse kust. Elk kwartaal maakt Duinbehoud het tijdschrift DUIN voor haar donateurs. Ik heb met veel plezier 3 jaar als vrijwilliger de beeldredactie gedaan. Naast de prachtige foto’s van veel andere (professionele) fotografen, heb ik ook beeld uit eigen archief ingezet en specifieke onderwerpen en gebieden gefotografeerd.

Vogelbescherming

Brochure Toevlucht voor de tapuit

Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. Een van die vogels is de tapuit; een bijzondere en zeldzame soort in de Nederlandse duinen. Samen met Sovon, Stichting Bargerveen en het OBN is een brochure uitgegeven met alle kennis die nodig is om de tapuit te beschermen. Op de achterzijde is een foto gebruikt van het Noordhollands Duinreservaat bij Egmond aan Zee.

Bekijk publicatie

Artikel duurzame energie langs de kust - 15 februari 2021

Trouw

Uitgeverij Natuurmedia

Boek Bloeiende duinen

De drie boeken uit de reeks Duinen & Mensen spelen een belangrijke rol in mijn ontwikkeling als natuurfotograaf. Ze waren een betrouwbare gids voor ontelbare natuurervaringen en hebben me veel geleerd over de complexe ecologie van de duinen. In 2018 werd deze prachtige serie opgevolgd door het boek Bloeiende duinen. Met veel plezier heb ik mee mogen werken aan de realisatie van dit bijzondere boek, zowel op het marketingvlak als de levering van beeldmateriaal.

Bekijk publicatie
Natuurfoto's van plantne en landschappen in de duinen in het boek Bloeiende duinen. Door natuurfotograaf Ronald van Wijk

LandschappenNL

Website Het Groene Strand

Het project Groene Strand wil natuur en natuurbeleving weer haar plek teruggeven op het strand. Door het huidige strandbeheer te veranderen, strandcommunities op te richten en rustplekken in te stellen voor vogels. Op de website zijn deze doelen uitgewerkt en ondersteund met foto’s van o.a. dieren en strandvondsten.

Bekijk publicatie

Landschap Noord-Holland

Noord-Hollandse Natuurkalender

Elk jaar geeft Landschap Noord-Holland een kalender uit i.s.m. PWN. Per maand staat een natuurervaring centraal, met korte toelichting door een boswachter. In de kalender van 2020 is voor de maand oktober de keuze gevallen op een foto van het herfstbos op Buitenplaats Leyduin waar de herfst altijd spectaculair is.

Bekijk publicatie

Zilte Zaken

TexelNU en KustNU magazine

De magazines TexelNU & KustNU worden gratis verspreid langs de kust in de kop van Noord-Holland en hebben een groot bereik onder toeristen. Het aanbod van lokale ondernemers wordt via aansprekende verhalen in het licht gezet, net als de toeristische trekpleisters en de plaatselijke natuur. Voor het winternummer in 2019 is een inleidende foto gebruikt van het winterse strand in Heemskerk.

Bekijk publicatie
Ruige rijp op een pol met helmgras in een kerf in de duinen na een koude winterse nacht op het strand van Heemskerk.

Landschap Noord-Holland

Magazine

Het magazine van Landschap Noord-Holland wordt speciaal gemaakt voor de ruim 32.000 donateurs van de natuurorganisatie. Op de cover van het voorjaarsnummer van 2021 is mijn foto van een zonsopkomst in de Hempolder gebruikt. Ik kom vaak in dit gebied en heb er ooit mijn eerste grutto gezien en gefotografeerd. Als werknemer neem ik graag een kijkje in de natuurgebieden van Landschap Noord-Holland en regelmatig stel ik foto’s ter beschikking voor het magazine.

Magazine aanvragen