Verzameling van foto’s binnen een thema

In de collecties zijn foto’s samengebracht binnen een bepaald thema. Het zijn onderwerpen waarvoor ik veel interesse heb en die regelmatig voorbij zijn gekomen tijdens mijn fotosessies langs de Nederlandse kust. Als echte ‘verzamelaar’ ben ik met elke nieuwe foto weer een stuk verder gekomen en is er inmiddels een mooi totaalbeeld is ontstaan. Soms zijn het bepaalde soorten die ik wil vastleggen, zoals bij planten. Andere collecties zitten meer op een specifieke natuurbeleving, zoals de magische sfeer van de zonsopkomst.

VEELEISENDE PLANTEN MET PRACHTIGE VORMEN

Orchideeën

Orchideeën zijn de meest spraakmakende plantensoorten van ons land. Ze stellen hoge eisen aan hun omgeving en zijn alleen te vinden in terreinen waar die omstandigheden ideaal zijn. Echte fijnproevers dus. Sommige soorten komen op geschikte plekken met duizenden tegelijk voor, terwijl andere orchideeën extreem zeldzaam zijn. Ze zijn er in allerlei vormen, kleuren en maten. Dat maakt ze erg fotogeniek.

ONZICHTBAAR LEVEN UIT DE NOORDZEE

Strandvondsten

Een wandeling op het strand kan verrassende vondsten opleveren. Langs de vloedlijn ligt vaak een slingerende gordel met aangespoeld materiaal. In deze verzameling van schelpen, wieren en afval is vaak van alles te ontdekken. Vooral als het flink heeft gestormd in de winter. Dan kan het strand zomaar bedekt zijn met duizenden zeesterren, krabben, zwaardschedes en mosselen. Een feestmaal voor de meeuwen!

BESTE MANIER OM DE DAG TE BEGINNEN

Zonsopkomst

Er gaat niets boven een zonsopkomst. Als in de verte de warme gloed van de zon te voorschijn komt en de natuur om je heen wakker wordt. Voorzichtig laten de eerste dieren zich zien en horen. De mooiste zonsopkomsten zijn na een windstille, koude nacht in het voor- of najaar. Als er een deken van mist over het landschap ligt. Dat zijn echt magische momenten, waar iedere fotograaf intens gelukkig van wordt.

KLEURIGE PLANTEN BRENGEN LENTE TOT LEVEN

Stinsenplanten

Als in februari de koude grond voorzichtig openbreekt voor het eerste verse groen, begint het bij veel natuurliefhebbers te kriebelen. De lente komt eraan! Wie dat lentegevoel wilt opsnuiven, zoekt het bos op. Vooral bij landgoederen en buitenplaatsen. In de komende maanden komt er een bonte verzameling planten tot bloei, die hier in het verleden zijn aangeplant. Het levert prachtige kleuren op!

WIND EN WATER ALS KUNSTENAAR

Zandvormen

Het strand is een kunstgalerie. Een inspirerende plek waar elke dag weer nieuwe kunstobjecten worden aangeboden. Je moet er alleen oog voor hebben. Wie tijdens een strandwandeling naar de grond kijkt, ontdekt al snel fascinerende zandvormen. Vooral als het flink heeft gestormd. Je vindt ze vooral aan de voet van de duinen, waar het zand zich ophoopt nadat het over het kale strand is geblazen.